Bebek Odası Nasıl Hazırlanır?

Salı, Ekim 14, 2008 | Kategori: |

Geçen Pazar Taç Linens mağazasından kızım için nevresim takımı aldım. Bebekliğindeki uyku setini de ordan almıştım.

Doğrusu ürünlerinden çok memnunum. Hatta bu alışverişimde bana çok güzel hazırlanmış kataloglarından da verdiler.

Evde rahatça ne alacağınızı seçebilir, telefonda stok durumunu sorabilir, herhangi bir mağazasına gidip alış veriş yapabilirsiniz. Katalogtan seçip yerinde görüp almak en iyi ve doğru alış veriştir bence.

İşte bu katalogda bazı güzel bilgiler de var. Onlardan birini sizinle paylaşmak istiyorum:

Bebek Odanını Nasıl Hazırlarım?

Uzmanlar bebek odasının 12-15 m2 ve en az bir penceresinin olması gerektiğini belirtiyorlar. Çünkü içeri güneş girmeyen, hava değişimi olmayan bir oda bebeğinizin sağlığı için uygun değildir.

Eşyaya boğulmuş bir odada, bebeğin görüş, hareket ve oyun alanı kısıtlanır. Bol dantelli, fiyonklu örtüler, sepetler şık ve gösterişli görünmesine rağmen kıvrımlar arasında toz oluşacağı ve sinek vs. saklanabileceği için tercih edilmemelidir.

Kolay yıkanıp ütülenebilen nevresim takımları seçmek yerinde olacaktır. Bebeğinizin odasına halı koymamaya özen gösterin. Çünkü halı odadaki nemi emdiği için alerjik bünyeli bebekler için nefes almayı güçleştirebilir.

Odayı boyamanız gerekiyorsa yağlı boya yerine çabuk kuruyan, koku bırakmayan ve bakteri barındırmayan su bazlı boyaları tercih edin. Pastel renklerin aksine kontrast yapan canlı tonlar bebeğin daha çok ilgisini çeker. Eğer duvarlar pastel tondaysa, canlı renklerdeki bordürler ve posterler odayı neşeli hale getirebilir.

Odanın penceresinin bebeğin çok erken saatlerde gün ışığı yüzünden uyanmaması için yeteri kadar kalın olmasına özen gösterin.

Bebeğin odasındaki mobilyaların ağaçtan yapılmış olması sağlıklı bir seçimdir. Fakat toksit olmayan boyaların kullanıldığı mobilyaları seçmelisiniz. Mobilyalarda sivri çıkıntılar da olmamalıdır. Boyutlarının bebeğe büyüdüğünde oyun alanı bırakacak şekilde olmasına dikkat etmelisiniz.

Bebek odasına en güvenli ışıklandırma tavandan yapılır. Kolayca kordonları çekilecek ve devrilecek abajurlar tehlike yaratır. Işığı ayarlanabilir bir düğme ile bebeğinizi çok parlak ışıktan koruyabilirsiniz.

Karyola alırken; keskin, sivri kenarlı olmamasına, yatağın kenarlarının bebeğin büyüdüğünde yataktan atlamayacak kadar yüksek, korkulaklardaki çubuk aralıklarının, bebeğin kolu veya bacağının sıkışmaması için 2.5 cm'den dar, bacaklarını dışarı sarkıtmaması için 6 cm'den geniş olmamasına dikkat etmelisiniz.

Ağır ve kullanılmış yorganları tercih etmeyin. Makinede yıkanabilir yorganlardan tercih ederseniz, temizlik açısından avantaj sağlar.

Bebeğinizin odasını, sadece uyuyacağı değil aynı zamanda günlük aktivitelerini geçireceği bir yer olduğunu kabul edin. Evinizin geniş, uygun bir odasını bebeğiniz için hazırlayın. Gereksiz lüks dezenlemelerden kaçınacağınız sade ve ferah bir oda bebeğinizin rahat etmesini sağlayacaktır.
Related Posts with Thumbnails

0 yorum:

Yorum Gönder

[ Ana Sayfa ] [ Sonraki Kayıt ] [ Önceki Kayıt ]
 

Annelerin Günlüğü Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template