Türk mutfağının vazgeçilmez mezelerinden FAVA.
Sizinle kayınvalidemin tarifini paylaşacağım.
Özellikle hamileyken, kayınvalideme yemeğe gittiğimizde "fava var mıdır acaba?" derdim.
Böylesine çok sevdiğim bu mezeyi kendim neden yapmayayım diye düşündüm. Tarifini aldığımda oldukça pratik bir tarif olduğunu gördüm.
Siz de yapmak isterseniz işte FAVA tarifi:
Malzemeler:
1 paket iç bakla (kuru bakla) 750 gr.
Ben paketin yarısını kullandım. Yeteri kadar fazla oluyor. Diğer malzemeleri de ona göre veriyorum.
1 Kuru soğan
2 Diş Sarımsak
3 Tatlı kaşığı şeker (tepeleme)
1/2 Çay bardağı zeytinyağı
Su
Dere otu (üzeri için)
Limon (istenirse üzeri için)
Yapılışı:
- Baklaları yıkadıktan sonra geceden orta büyüklükte bir tencereye koyun. Üzerine bir parmak geçecek şekilde su ilave edip ıslatın.
- Sabah ıslanmış baklaların suyunu değiştirmeden, üzerine diğer tüm malzemeyi ekleyip pişirin.
- Biraz ılıdıktan sonra blender'dan geçirin. İncecik bir kıvamı olacak.
- Cam ve yayvan bir kaba alın ve soğumaya bırakın. Buzdolabına iyice ılıdıktan sonra alın.
- Yemeğe sunduğunuzda kalıp gibi olmalı. Eğer olmamışsa suyu çok koydunuz demektir.
Çok küçük çocuklara yedirmek tavsiye edilmiyor ama, büyük çocuklarınıza sevdirebilirseniz onlar için çok faydalı olacak.
2 yorum:
gerçekten kolaymış ben de cok zordur diye dusunurdum...elinize sağlık
bende çok severim favayı,yapabilirim sanırım bu tariften sonra.) çok teşekkürler
Yorum Gönder