Bu Havuçlu Kek başka.....
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı rendelenmiş havuç
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
yeteri kadar ceviz
bir tutam tuz
1.5 su bardağı elenmiş un
PÜF NOKTASI .............. yarım su bardağı irmik
Yapılışı:
Şekerle yumurtaları önce hafif sonra hızlı karıştırıyoruz.
Yağı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
Katı malzemelerin hepsini teker teker koyup tahta kaşıkla karıştırmaya devam ediyoruz.
Yarım bardak koyduğumuz irmik, keki yerken ağzımıza çok hoş bir kıtırlık veriyor:)
Cevizi içine de dışını süslemek için de kullanabilirsiniz.
Yağlanmış kek kalıbına (ben kağıt kullanıyorum) döküp,
Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 35-40 dakikada pişiriyoruz.
Afiyet Olsun....
1 yorum:
Her bir yemek tarifi yazısı neye yarar ki derdim. Sonunda buldum. O yazıyı uygulamaya ve biz tarifi ezbere bilsekte kaynağı olan yazının mutlaka görünürün dışında görünmeyen tarafınında görünmezlere yaradığı. Buna kerygma yani ruhsal anlam deniyor. Lokantada bir baklava servisinin üzerine krema felan korlar. Bence srvisin yanına tarifini de koysalar çok şey değişir. Bu baklavanın yanında emeğin de servisi anlamına geliir. Zaten marketlerde satılan ürünlerin üzerinde içerik diye bir şey var.
Yorum Gönder