Kurban Bayramı İçin "Revani" Tarifi

Salı, Aralık 09, 2008 | Kategori: |

Kurban bayramınız kutlu olsun.

Bayramda hangi tatlıyı yaptınız bilmiyorum ama, ben ilk kez bayramı ailemin yanına gitmeyerek evimde geçiriyorum. Bu yüzden tatlı yapmak, perde yıkamak, yemekler yapmak bana kaldı.

Bu tarifi 3 yıl önce afiyet olsun sitesinden almıştım.

Bence bayram için çok uygun. Size de tavsiye ediyorum.

İşte malzemeler:

3 yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardagı sıvı yağ

1 su bardagı şeker

1 su bardagı ceviz

1 çay kaşıgı karbonat

2 su bardağı irmik

1 su bardağı un

ŞERBET İÇİN

4 su bardagı şeker

4 su bardagı su

1/2 adet limonun suyu

Ben bu ölçülerin yarısını yapıyorum. Çok daha ince ve bayrama uygun oluyor. Tadımlık...:)

Yapılışı:

Önce yağ, yumurta, şeker, süt çırpılır. Un, irmik ve kabartma tozu ve ceviz daha sonra eklenir. Yüksek kenarlı bir payreks kapta çok başarılı oluyor.

170° de 45 dakika pişirin. Şerbetini 20 dakika kadar kaynatın ve içine limon suyu ekleyin. Soğumaya bırakın. Sıcak revaninin üzerine dökün. Revani sıcak, şerbet soğuk olacak.
Related Posts with Thumbnails

0 yorum:

Yorum Gönder

[ Ana Sayfa ] [ Sonraki Kayıt ] [ Önceki Kayıt ]
 

Annelerin Günlüğü Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template