Mecidiyeköy Pazarı Taşındı

Çarşamba, Temmuz 22, 2009 | Kategori: , |

Yıllardır Mecidiyeköy'de kurulan halk pazarı, artık Kore Şehitleri Caddesi'ne taşındı.

Her Pazar günü gidiyor ve birbirinden taze sebze ve meyvemizi alıyorduk. Hele sabah saatlerinde gidersek çok daha rahat alış veriş yapabiliyorduk. Cadde geniş olduğu için karşılıklı tezgahların arasında kalan koridor da genişti. Buna rağmen günün ilerleyen saatlerinde kalabalıktan ilerleyemeyecek duruma gelirdi.

Duyduğuma göre Mecidiyeköy'deki esnafın şikayeti ve trafiği ektiliyor gibi sebeplerden pazarı Kore Şehitleri Caddesi'ne taşıdılar. Geçen Pazar günü yeni yerine kurulmuş. Gitmedim ama eski yerindeki gibi olmayacağı aşikar.

Zira şimdi de burdaki esnaf şikayetçiymiş. Hatta en önemlisi yangın çıksa çıkılacak bir yer kalmamış ve pazarcıların kullanacağı ne bir su kaynağı ne de bir tuvalet varmış. Bir de caddenin darlığı sebebiyle rahat yerleşememişler.

Niye böyle bir karar verildi bilmiyorum ama günümüzde devlet adamlığının anlamı ve içeriği değiştiği gibi belediyecilik anlayışı da değişti. Artık halka değil kişiye önem veriliyor.
Related Posts with Thumbnails

5 yorum:

AYSU dedi ki...

siteni mi değiştirdin yoksa biz mi açamadik

AYSU dedi ki...

anneanneme gösterecektim
elayı öperiz.

smvuttijeq on Temmuz 24, 2009 dedi ki...

VdfXDg wxkftrmmuyuq, [url=http://nhxtniajuwvw.com/]nhxtniajuwvw[/url], [link=http://lednurywjwva.com/]lednurywjwva[/link], http://hhzkakyrgimu.com/

Cenk on Temmuz 26, 2009 dedi ki...

"Niye böyle bir karar verildi bilmiyorum ama günümüzde devlet adamlığının anlamı ve içeriği değiştiği gibi belediyecilik anlayışı da değişti. Artık halka değil kişiye önem veriliyor."

Benim oturduğum cadde üzerinde kurulurken bende aynı şekilde düşünüyordum. Kaldırılmasından da heralde sokak üzerindeki herkes memnundur. Gece 1 lere kadar süren temizliğinden, pisliğinden, sabah 7 de başlayan gürültüsünden herkes bıkmıştı. Zaten pazarcı sıfatıyla gelenlere de esnaf demeye 1000 şahit isterdi. Maganda yuvasına dönen caddemiz temizlendi mutluyuz.

Murat dedi ki...

salatalık domates almanın önemini, modern şehircilik anlayışından hatta yangın veya hastalık hallerinde ne itfaiyenin nede ambulansın konutlara ulaşamayacak olmasından üstte tutan bir anlayışa nasıl yanıt verilebilirki. Daha elim vede vahim olan yazıyı yazan siz kendi kapınızın önüne pazar kurulsa ilk feryat edenlerden olurdunuz. İnsanların çocuğu varmış hastası varmış hatta sadece tek bir dinlenme günleri varmış ne önemi var siz domateslerinizle mutlu olun değilmi....

Yorum Gönder

[ Ana Sayfa ] [ Sonraki Kayıt ] [ Önceki Kayıt ]
 

Annelerin Günlüğü Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template