Tamirane Diye Bir Yer

Çarşamba, Temmuz 15, 2009 | Kategori: |

Şehrin yeme-içmeye meraklı, gezgin insanlarına özgün bir durak olan "Tamirane" café - restoran – performans mekanı olarak Santralistanbul’da yer alıyor.

İstanbul’un en büyük kültür-sanat-eğitim merkezi olan Santralistanbul şehrin elektrik fabrikasıyken (Silahtarağa Elektrik Fabrikası) su arıtma tesisi olarak işleyen bu hangar yapılı bina daha sonra fabrikanın tamirhanesi işlevini görmüş.

Tamirane'deki tasarım anlayışı, rahatlık, özgünlük gibi kavramların yanında kendisinin ham ve endüstriyel duruşunu yansıtıyor. Bunun yanı sıra, Tamirane, eski dokuların korunup dönüştürülmesine özen gösteriyor, örneğin, dev makinelerin kaidesi olan "Drysdale Glasgow" logolu kaide DJ masasına, Siemens marka elektrik ölçüm cihazları ise servantlara dönüştürüldü.

12 metre tavan yüksekliği ile toplamda 300m2 olan mekanın ana holü oturmalı 120 kişi, ayakta ise 400 kişilik kapasiteye sahip. Bunun yanı sıra, 500 m2 büyüklüğünde bir de bahçeye sahip.

Tamirane, şimdi de yiyecek-içecekleri, ortamı, müzikleri ve performansları ile "tamir" etmeye devam ediyor...

----İnternet sitesinde bunlar yazıyor. Her gün performans yapan grup isimlerini, mönüyü ve yol haritasını da görebilirsiniz.

Ben eşimle beraber gitmek için yer ayırttım.

İzlenimlerimi sizinle paylaşırım.
Related Posts with Thumbnails

0 yorum:

Yorum Gönder

[ Ana Sayfa ] [ Sonraki Kayıt ] [ Önceki Kayıt ]
 

Annelerin Günlüğü Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template