Geçen gün annemle tarhana yaptık.
Yani kolay bir şeymiş gibi söyledim ama bilirsiniz pek kolay değildir.
Çocukluğumdan da hatırlıyorum. Evin kızları otururduk bir örtünün etrafına, annemin bize verdiği görevleri zevkle yapardık:)
Şimdi miktarını az yaptığımız için iki kişi hallettik.
Yapılışı:
Yağlı (susuz) torba yoğurdu
Soğan,
Biber,
Kırmızı biber,
Domates,
Nane,
Un,
Hamur mayası,
Tuz.
Malzemeleri ince ince doğradık, mayayı ekleyip unu karıştırmadan bir gece beklettik.
Ertesi gün unla beraber katı bir hamur yaptık.
O gün ekşiyor, ertesi gün tatlanıyor, ekşiyor, tatlanıyor...
Tatlandığı gün, arka bahçeye masanın üstüne serdiğimiz bir örtünün üstüne parçalayıp yerleştirdik.
Kurumasını bekledik, kurudukça tersini çevirdik, küçük parçalara ayırdık.
İyice kuruduktan sonra; birimiz elimizle bastıra bastıra ovaladık, birimiz de başka bir örtünün üzerine kevgirle eledik.
Elediğimiz tarhanayı iyice kuruttuk.
Ve yaklaşık 8-9 aileye pay ettik.
Bu geleneğin devamına katkı sağladığım için çok mutlu oldum.
Yaptığımız ilk çorbanın tadı ise muhteşemdi:)
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
2 gün önce
0 yorum:
Yorum Gönder