Bebeğin İlk Günleri

Perşembe, Ocak 31, 2008 | Kategori: , |

Google'dan genelde bebeğin ilk günleriyle ilgili sorular soruluyor.

Ben de o günleri yanımda yakınlarım olmasına rağmen zor geçirdim.

*Hastaneden eve döndüğünüzde sarhoş gibi oluyorsunuz. Sadece kendinizi ve bebeği düşünün. Başka hiç birşey düşünmeyin.

*Hastanede emzirmeye başladığınız için gögüs uçlarınız hala acıyor olacak. Her emzirmeden sonra Pure LAN 100 kremi kullanın. Ve her emzirmede Chicco'nun göğüs koruyucusunu kullanın. Göğüslerinizi çok temiz tutun.


*Bitkin yorgun olacaksınız. Önce kendinizi düşünün uyuyun ve dinlenin. Siz zinde olmazsanız bebeğinizle yeterince ilgilenemezsiniz. Duş alın. Bazı doktorlar ameliyat yerininiz için duşu hemen önermiyorlar. O zaman siz de saçınızı yıkayın, vücudunuzu silin. Göğüslerinizi sıcak suyla yıkayın. Hemen sütünüz gelecektir :)

*Minik bebeğiniz hep uyur, ağlar, altına yapar. Sık sık emzirin, sıcak tutun(mevsimine göre fazla olmamak koşuluyla). Bebeğiniz uyudukça siz de uyuyun. Çok yakınlarınız dışında ziyaretçi kabul etmeyin.

*Bir göğsünüzden 15 dakika emmesine müsade edin. Yarım saatiniz emzirerek, yarım saatiniz de gazını çıkararak geçecek. Mutlaka gazını çıkararak yatırın.

*Bebeğiniz çok sık kaka yapabilir. Son derece normaldir, panik yapmayın. Günde ne kadar emiyorsa o kadar kaka yapabilir. Yani 6-7 kez.

*Bebeğiniz kız ise kanlı çiş yapabilir. Bu da normaldir. Daha sizden çok yeni ayrıldıkları için sizin hormonlarınızın devamı onlarda da görülür. Sizin kanamanız varken kızınız da kanama görülür. Bir kaç güne kadar geçer.

*Göbeği düşene kadar altını bağlamakta zorlanacaksınız. Çok nazik davranın. 9-10 güne kadar kendiliğinden düşecektir. Göbeği düşmeden de bebeği banyo yaptırabilirsiniz. Bebeği bu dönemde hiç ağlatmamaya çalışın. Ikınması, karın kasını germesi göbeğine zarar verebilir.

*Kadınlar da doğumdan sonra görülen depresyon hepimizin başına gelebilir. Bir psikolog yardımı alın. Bebeğinizin bir daha göremeyeceğiniz çok hoş ve çok özel anlarını hasta olarak kaçırmayın.

*Siz değilde eşiniz böyle bir depresyona girebilir. Sizden ve bebekten bir müddet uzaklaşmasını önerin. Bu size de iyi gelecektir.

*Bebeğinizi kucağınızda sevgiyle şevkatle tutun. Başını okşayın, emzirirken ona ninniler söyleyin. O sizden sadece sevgi ve güven istiyor.

*Yapabiliyorsanız bebeğinizle aynı odada uyuyun. Anne kokusu ve şevkati ilk günlerde çok önemli.

Bu yazı benim blogspottaki günlüğümden alınmıştır.
Related Posts with Thumbnails

0 yorum:

Yorum Gönder

[ Ana Sayfa ] [ Sonraki Kayıt ] [ Önceki Kayıt ]
 

Annelerin Günlüğü Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template