Çocuklarımızı Ne Sıklıkla Güneşe Çıkarmalıyız?

Salı, Haziran 17, 2008 | Kategori: , |

Güneşin bebekler ve çocuklar için yararını, D vitaminin bünyeleri için ne kadar faydalı olduğunu hepimiz biliyoruz.

Ama güneş ışınlarını doğru kullanmak gerek. Işınların dik geldiği saatlerde hiç dışarı çıkmamak sadece sabah ve akşam üzeri bebek ve çocuklarımızı güneşe çıkarmalıyız.

Bebek Bakımı blogumda kızım 4 aylıkken D Vitamini ile ilgili bir yazı yazmıştım. Bugün gazetepost.com'da bu konuyla ilgili bir uzmanın yazısını okudum. Size de tavsiye ediyorum.

Ne zamanlar güzeşe çıkarmamız gerektiğini, güneş kremini ne sıklıkla sürmemiz gerektiğini ve sıcaklığın bebekler üzerindeki olumsuz etkilerini; alınacak önlemleri anlatıyor...

Yazı şöyle başlıyor:

1. KURAL : Sabah 10:00 ile öğleden sonra 16:00 arasında gölgede ya da evde kalmalı.Gün ortasında güneş ısınları çok kuvvetli ve dikgelir bu nedenle bebeklerin ve çocukların bu saatlerde içerde kalması gerekir.Bulutlu günlerde kumsalda güneş yanığı rüzgar ve rüzgar etkisiyle daha fazla olur.


2. KURAL: Tüm çocuklar risk altındadır.Açık renkli çocuklar daha kolay yanabilir ve daha riskli olsalarda koyu renkli çocuklarda uzun süre güneş altında kalırlarsa onlarda da güneş yanığı oluşabilir.

3. KURAL:Uygun kıyafetlerle giydirmek. Güneş koruyucu kremlerden bile güneşe karşı en iyi silahdir.Özellikle 1 yaşından küçük bebekler için çok hateketli olduklarından uzun pantaloon ve uzun kollu bir gömlek güneşe karşı çok iyi bir korunma yoludur.Güneşe maruz kalınan alanı azaltmak gereklidir. Güneş koruyucu kremler her 30 dakikada bir yenileyelim.Çocukları sudan çıkartmak kolay değildir.Güneş koruyuculu mayolar çok iyi bir seçenektir.Çocukların el bileklerini ve dizlerini örten mayolar UV 50 + korumaya eşdeğerdir. Mayolar hafif , hava geçirgen olmalıdır. Pamuklu tişört seçilirken köyü renkli olmasına özen göstermelidir; çünkü açık renkli tişörtler güneş ısınlarına daha geçirgendir. Mavi, kırmızı, yeşil sarı renk bile açık renkler karşı daha koruyucudur. Ancak tişört ıslanınca güneşe karşı koruyuculuğu kalmaz.Ayrıca güneş koruyuculu tişörtler kullanmak da praktikdir. 20 yıkamaya dek güneş koruyucu etkisi 50+ kalan tişörtler bulunmaktadır. Devamını gazeteport'tan okuyabilirsiniz.
Related Posts with Thumbnails

0 yorum:

Yorum Gönder

[ Ana Sayfa ] [ Sonraki Kayıt ] [ Önceki Kayıt ]
 

Annelerin Günlüğü Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template