Mutfağınızı Yaptırırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Cuma, Ocak 22, 2010 | Kategori: |

Bazılarınız yeni eve taşınırken, bazılarınız çok eski olduğu için mutfak dolaplarını değiştirmek ister.

Ama; hangi mutfak firması?...... kaç lira?........hangi tasarım?......Sorularıyla kafanız karışır.

Genelde birden fazla hatta 10'dan fazla mutfak firması gezersiniz ve sonunda ucuz fiyat verene yaptırırsınız. Bu firmaların içinde ithal mutfak satan da vardır, küçük bir atölye de.

Ama karşılaştırma yaparken nelere dikkat etmek gerekir?

Bakın bu konuda tecrübeli bir iç mimardan size bir kaç tavsiye...

Mutfak Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gereken 6 Önemli Nokta:

  • Mutfak dolabınızı neden değiştirmek istediğinizi iyi düşünmeli ve netleştirmelisiniz.
İhtiyacınızı netleştirmeniz mutfak firmalarında çalışan kişilerin işini kolaylaştırır. İhtiyacınızı iyi aktarırsanız zaman kaybetmeden size doğru öneriler sunulur.
  • Bu işle ilgili ayırdığınız bütçeyi belirlemelisiniz.
Yani ithal mutfak firmaları mı gezeceksiniz yoksa, küçük atölyeleri mi yaptıracaksınız! Her ikisi de olur. Küçük atölye de sizin ihtiyacınızı karşılayacak mutfağı yapabilir. Ama bütçeyi belirlerseniz seçim yaparken elmalarla armutları karşılaştırmak yerine; sadece birbirine benzeyen firmaları karşılaştırmış olursunuz.
  • Mutfak firmasını belirlerken nelere dikkat etmelisiniz?
Kafanızda ihtiyacınızı netleştirdiniz, bütçenizde aşağı yukarı hazır. Şimdi sıra firma belirlemeye geldi. Diyelim ki orta ölçekte bir bütçeniz var ve mağazası olan mutfak firmalarını tanımak istiyorsunuz. İstediğiniz gibi gezin, kataloglar toplayın. Kafanıza yatana da proje çizdirin.

Bu tarz firmalarda şunlara dikkat etmeniz gerekir.

* Bulduğunuz mutfak firmasının adı duyulmuş mu?

* İç mimar çalışıyor mu? Montajda işin başında duracak mı?

* Proje çizilirken, sizin ihtiyaçlarınıza göre mi yoksa onların elinde kalan, satmak istedikleri modüllere göre mi çiziyorlar?

* Teslim konusunda sizi üzmemeleri için mutlaka sözleşme yapın. Sözleşmede olmayan maddelere bakıp eklenmesini isteyin. Projeyi de sözleşmeye ekletin. Her modülü tek tek sözleşmeye yazmalarını sağlayın. Böylelikle eksik parçalarda hakkınızı arıyabilirsiniz.

* Firmaya girip çıkarken sahibinden her çalışanına kadar hepsini iyi izleyin. Dağınıklar mı? İşle, müşteriyle ilgili konuşurken tavırları nasıl?
  • Malzeme Seçimi.
Mutfak dolabının malzemesi de çok önemlidir. Bunları bilerek araştırmak size kolaylık sağlayacaktır.

Gövdeler hepsinde suntalamdır. Bazı yerlerde "yonga levha" diye de geçer. Fark kaliteli işçilik olup olmamasındadır.

Kapaklarda ise;

Masif çerçeveli olanlar yine işçiliğini iyi kontrol etmelisiniz. Bunu mağazadaki el kartelalarından yapabilirsiniz. Eğer onlarda bir sorun görürseniz evinize yapılacak olanda da o sorunlar olabilir.

Bu aynı zamanda pahalıdır da.

Laminat olanların laminatının ithal ya da yerli olması hiç fark etmez. Yine işçilik önemlidir. Eğer iyi bir fabrikada işlendiyse ömürlüktür.

Lake olanlara çok dikkat etmek gerekir. Kapak yüzeyine yandan baktığınızda, piyasada "portakal kabuğu" diye tabir edilen bir görünüm varsa almamanız gerekir. Çünkü evde sildiğinizde iz bırakacaktır.

Paslanmaz çelik kapaklar daha yeni çıktı. Ben önermiyorum. Çünkü temizlik malzemelerinin hiç biri el izini geçiremiyor. Hep iz kalıyor. Kullanımı çok zor. Ancak endüstriyel temizlik ürünü kullanmalısınız.

Polimerik kapaklar ise çok yaygınlaştı ve yine işçiliği iyi ise bunu öneriyorum. Hem fiyat açısından da iyi durumdalar.
  • Zamanında teslim ediyorlar mı?.
Her ne kadar indirim ve kampanya zamanlarında fiyat olarak size avantaj gibi görünse de; çok yoğun olacaklarından dolayı teslim tarihleri gecikebilir. Onlar 3 hafta diyorsa siz üzerine 2 hafta daha koyarak kafanızda tartın.

Teslim tarihini sözleşmeye mutlaka yazdırın.
  • Satış sonrası hizmet veriyorlar mı?
Satış sonrası hizmet verip veremediklerini sorun ve gözlemleyin. Montaj günü herşey çok güzel görünebilir. Ama sonrasında kullanıldığında oluşabilecek hasarlarda hemen müdahale edebiliyor olmaları gerekiyor. Bu konuyla ilgili Tüketici Koruma Kanunları'nı okumanızı tavsiye ederim.
Related Posts with Thumbnails

1 yorum:

nursel dedi ki...

Güzel öneri ve uyarılar yapmışsın.Teşekkürler.Bizde kombi ve mutfakta değişiklikler yapmayı düşünüyoruz.Tabiiki uygun marka ve firma bulmada sizlerden fikir sorup yardım bekleyeceğiz.SelamSevgi

Yorum Gönder

[ Ana Sayfa ] [ Sonraki Kayıt ] [ Önceki Kayıt ]
 

Annelerin Günlüğü Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template